Арена

Українцям вдається економити на одязі та взутті через регулярні карантини

Регулярні локауни, до яких українці вже почали звикати змушують економити.

Одна основних статей зменшення витрат – одяг та взуття. На них стали витрачати на 20-25% менше, в насамперед купуючи тільки найнеобхідніше, повідомляють новини “Сьогодні”.

Продажі впали майже вдвічі, скаржаться магазини.

“У перший карантин люди заходили з грошима, вони скучили по шопінгом за кілька місяців. Продажі були, природно, більшими. А в другій карантин все було набагато сумніше – продажу були мінімальні”, – розповіла менеджерка з розвитку бренду одягу Христина Кузьміна.

“У людей менше необхідності виходити в публічні місця, відвідувати заходи. Отже, потреба в новому одязі або в новому взутті стала нижчою”? – каже маркетолог Олександр Кацлер.

Крім того, під час карантину українці намагаються підтримувати вітчизняні бренди і менше купувати закордонне.

А ось онлайн-шопінг так до кінця і не витіснив традиційний. Багато хто скаржиться на незручності. За останній рік українці купували одяг в традиційних магазинах в середньому два рази на місяць. А в інтернеті – майже вдвічі рідше.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *