Арена

Міноборони України підтвердило умови відкриття вогню: Тільки за наказом керівництва ЗСУ

З опублікованої раніше заяви Міноборони України нарешті стали зрозумілі умови відкриття вогню у відповідь: тільки за наказом керівництва ЗСУ і тільки після невдалої спроби прямої взаємодії для оперативного запобігання порушенням.

Про це пише Владислав Мулик на своїй сторінці в Facebook.

Це усуває двозначність, адже раніше заява Міноборони про дотримання домовленостей щодо посилення перемир’я була спотворена: з неї слідувало, що кожний солдат ЗСУ міг на свій розсуд відкривати вогонь, що, зрозуміло, провокувало посилені обстріли на Донбасі.

Також чітко видно, що мається на увазі пряма взаємодія ЗСУ та збройних формувань ОРДЛО, які відповідають за дотримання перемир’я на землі. Світова практика вреґулювання конфліктів показує, що це ефективний шлях на землі та правильний дипломатичний шлях ведення переговорів.

Виходячи з повідомлень про підсумки позачергового засідання Тристоронньої контактної групи, незрозуміло, чи довго проіснують обидві згадані домовленості, оскільки, схоже, українська влада робить спроби їх анулювати на догоду політичним інтересам.

Владислав Мулик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *