Арена

Меркель вислухала, як Путін “стурбований” ситуацією в Україні та в інших країнах світу

Президент Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель висловили стурбованість ситуацією на сході України під час спілкування телефоном.

Як повідомляє пресслужба президента РФ, обидві сторони ” занепокоєні” ескалацією напруженості на південному сході України.

Путін звернув увагу на нібито “провокаційні дії” Києва, які, на його думку, останнім часом “цілеспрямовано загострюють обстановку на лінії зіткнення”. Він наголосив на “необхідності неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все з налагодження прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу”.

“Сторонам конфлікту адресований заклик до стриманості і активізації переговорного процесу з метою повної реалізації мінського “Комплексу заходів” 2015 року як безальтернативної основи врегулювання. Підтверджено настрій на подальшу тісну координацію зусиль Росії і Німеччини, в тому числі в “нормандському форматі”, по лінії політрадників і міністерств закордонних справ”, – йдеться в повідомленні.

Також, згідно з повідомленням пресслужби президента РФ, сторони обмінялися думками щодо сирійської проблематики. При цьому з російської сторони акцентували на неприпустимості політизації питань, що стосуються надання сирійському народові іноземної допомоги.

Зазначається також, що “у зв’язку з виявленим Федеральним канцлером інтересом говорили про ситуацію з О.Навальним”.

“Сторони домовилися продовжити тісні робочі контакти з різними каналами”, – додали в російському відомстві.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *