Арена

Україна лише імітує мирний процес, мета Банкової – не досягнення миру, а створення картинки для західних кураторів

З аналізу листа представника Росії в “нормандському форматі” Дмитра Козака і документів, спрямованих до Офісу президента Андрію Єрмаку, які потрапили в наше розпорядження (копії додаються нижче), можна зробити наступні висновки:

– пропозицію про проведення наступної зустрічі політичних радників “нормандського формату” на лінії зіткнення з обов’язковою участю Донецька і Луганська для забезпечення реального виконання домовленостей 22 липня 2020 р. було зроблено Росією;

– на засіданнях “нормандської четвірки” Україна за потурання Німеччини і Франції намагається продавлювати порожні декларативні політичні заяви, водночас блокуючи пропозиції Росії щодо досягнення конкретних практичних домовленостей щодо реального запобігання обстрілам. На останній зустрічі “нормандського формату” Москва пропонувала затвердити заяву про запуск прямої взаємодії СЦКК Києва, Донецька і Луганська для запобігання ескалації і стрілянини, але цю ініціативу було заблоковано Києвом за підтримки Берліна і Парижа.

– за такого підходу не дивно, що відбувається ескалація і триває стрілянина, гинуть люди. Самі автори цих заяв нічим не ризикують, приносячи в жертву чужі життя.

– основне завдання команди, що прийшла до влади, – не досягти миру, а імітувати і затягувати переговорний процес винятково для “картинки” і перебування на одній “сцені” з Європою і США. Водночас у паблік видають завідомо неправдиву, але “оптимістичну” інформацію про наявність прогресу в переговорах. Через страх перед радикальними політичними силами навіть з такого найважливішого питання, як перемир’я, представники Києва ухиляються від будь-якої взаємодії з представниками Донбасу, свідомо розуміючи, що ціна цього ухилення – життя наших громадян, зокрема військовиків. Як виявилося, Донбас від діалогу з мирного врегулювання і деескалації на землі не ухиляється, а, навпаки, наполягає на такій взаємодії, демонструючи реальне бажання припинити кровопролиття, навіть незалежно від перспектив політичного врегулювання конфлікту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Володимир Шамін, політтехнолог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *