Арена

За переїзд до італійських сіл пропонують винагороду майже 30 тисяч євро (ФОТО)

Італійський регіон Калабрія на півдні країни планує запропонувати до 28 000 євро протягом максимум трьох років людям, котрі захочуть заселити місцеві села.

На вибір пропонуються кілька сіл біля моря або на гірських схилах, в яких проживають близько 2 тисяч осіб, йдеться в матеріалі СNN.

Села, які пропонуються для переїзду

Щоб отримати кошти, нові мешканці повинні взяти на себе зобов’язання почати малий бізнес, або з нуля, або прийнявши вже існуючі пропозиції роботи на позицію, яка потрібна селу.

Кандидати також повинні отримати посвідку на проживання і бути не старше 40 років. Вони повинні бути готові до переїзду в Калабрію протягом 90 днів з моменту подачі заяви.

Влада сподівається, що ця пропозиція залучить активних молодих людей і мілленіалів, які хочуть працювати.

Регіональний радник Джанлука Галло розповів, що щомісячний дохід може становити від 800 до 1000 євро протягом двох-трьох років. В якості альтернативи, може бути одноразова фінансова підтримка для запуску нової комерційної діяльності – готель, ресторан, бар, сільська ферма або магазин.

Очікується, що процес подачі заявок будуть запущені в режимі онлайн в найближчі тижні. Регіон вже виділив на проєкт понад 700 000 євро.

Понад 75% міст Калабрії – приблизно 320 – в даний час налічують менше 5000 жителів, що викликає побоювання, що деякі громади можуть повністю зникнути через кілька років.

Ідея не нова для Італії. В останні роки в регіоні Молізе і місті Кандела в Апулії застосовувалися аналогічні схеми, старі будинки там продавали за ціною еспресо.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *