Арена

Тишлек повернувся до виконання обов’язків заступника голови Нацполіції – ЗМІ

Фіґурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із Московією заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов’язків, бо проведене службове розслідування не виявило фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека з будь-якими кримінальними авторитетами, як також згадуваними в журналістському розслідуванні. Також перевірка не виявила й инших підстав для звільнення Тишлека з посади.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ у відповідь на запит Цензор.НЕТ.

У МВС повідомили, що заступник голови Національної поліції Тишлек був відсторонений від виконання службових обов’язків з 28 жовтня до 28 листопада на час проведення службового розслідування. 29 листопада Тишлек повернувся до виконання службових обов’язків. Одночасно з цим Тишлеку змінено розподіл обов’язків і виключено координацію та спрямування діяльности підрозділів кримінальної поліції.

У МВС повідомили, що комісія, яка проводила службове розслідування не встановила “фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека Д. П. з будь-якими кримінальними авторитетами, в тому числі, згадуваними в журналістському розслідуванні”. Також у МВС зазначили, що у них немає підстав для перевірки Тишлека на поліграфі, а з власної ініціативи він такого бажання не висловлює.

“Водночас інформуємо, що висновок стосовно встановлення підстав для звільнення з посади Тишлека Д.П. можливо зробити після отримання результатів розгляду матеріалів службового розслідування у НАЗК та ДБР”, – резюмували у МВС.

Фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із РФ Тишлек повернувся до виконання обов’язків заступника голови Нацполіції, - МВС 01
Фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із РФ Тишлек повернувся до виконання обов’язків заступника голови Нацполіції, - МВС 02
Фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із РФ Тишлек повернувся до виконання обов’язків заступника голови Нацполіції, - МВС 03Раніше, як повідомляв Цензор.НЕТ, видання Bihus.Info оприлюднило розслідування про те, що дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека станом на літо 2023 року не позбулася рашистського паспорта, а сам він користується нерухомістю та авто родини партнера ватажка ростовського кримінального угруповання.

Згідно з документом, який опинився у розпорядженні Цензор.НЕТ, у 2005 році дружина Тишлека Олександра Балакай просила видати їй новий паспорт громадянки Московії, що і було зроблено. Саме цей паспорт московитської громадянки, згідно з розслідуванням журналістів Bihus.info, досі залишається чинним. Крім того, за даними джерел, у 2015-2017 роках вона регулярно їздила до Московії та в окупований Крим.

У відповідь заступник голови Нацполіції Тишлек заявив, що ЗМІ “спотворили факти” в розслідуванні про московитський паспорт його дружини. А також, що він збирається звертатися до ДБР щодо цієї ситуації.

Згодом міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відсторонив від посади заступника голови Нацполіції Тишлека.

Фото ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *