Арена

Священники обіцяють, що віряни не підхоплять вірус на Великдень

Священники на Великдень обіцяють дотримуватися усіх карантинних рекомендацій МОЗ.

Архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря розповів, що парафіяни зможуть помолитися всередині, але освячення їжі проходитиме на вулиці. У храмі буде обмежена кількість місць. В суботу та в неділю освячення на вулиці відбуватиметься із дотриманням необхідної дистанції. Освячуватимуть паски, які потім зможуть купити парафіяни.

Українська греко-католицька церква стверджує, що храми також будуть відкриті. Аби уникнути натовпу всередині церков, частина парафіян зможе слухати літургію на вулиці біля храму. Обов’язковими будуть маска та наявність санітайзерів у храмах.

“Діятимуть обмеження щодо граничної кількості осіб та дистанції. Допускається, що інші люди зможуть слухати літургію на вулиці біля храму з дотриманням дистанції один від одного. Для цього церквам рекомендують забезпечити озвучку на вулиці”, – сказав керівник Департаменту інформації УГКЦ, протоієрей Ігор Яців.

Освячення великодніх страв в Українській греко-католицькій церкві ще до пандемії проходило протягом суботи, так буде і цьогоріч. У Патріаршому соборі в Києві освячення великодніх кошиків проходитиме кожні пів години, починаючи з обіду і до пізнього вечора суботи. Крім того, віруючі зможуть подивитися інтернет-трансляції великодніх богослужінь і навіть отримати благословення великодніх страв онлайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *