Арена

Німцям дедалі важче захищати інтереси російських окупантів з Кремля

4 травня на полях міністрів G7 у Лондоні держсекретар США Ентоні Блінкен підтримав Україну на тлі російської агресії та повідомив  міністру закордонних справ Німеччини Гайко Маасу про спротив американської адміністрації будівництву газогону “Північний потік-2”.

“Міністр закордонних справ Маас наголосив на важливості координації порядку денного НАТО на 2030 рік, виведенні військ з Афганістану та підтримці України в умовах агресії Росії. Секретар також висловив рішучий спротив Адміністрації проти газопроводу “Північний потік-2″. Секретар та міністр закордонних справ підкреслили, що трансатлантична співпраця є надзвичайно важливою в умовах дестабілізуючої діяльності Росії, Китаю та Ірану”, – сказано у пресрелізі Державного департаменту США.

В середині квітня Гайко Маас виступив за продовження будівництва газопроводу “Північний потік – 2”. Він це аргументував тим, що відмова від будівництва може призвести до посилення напруженості на кордоні України і Росії.

Водночас голова Європейської народної партії Німеччини в Європарламенті Манфред Вебер закликав зупинити будівництво газопроводу “Північний потік-2” у випадку загострення на українському кордоні.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *