Прес-релізи

Як харчуються пацієнти військового госпіталю у Старокостянтинові

З січня цього року Старокостянтинівський військовий госпіталь перейшов на харчування за Каталогом продуктів. У підготовчий період для покращення якості приготування їжі частина провела косметичний ремонт приміщень кухні та отримала нове обладнання – холодильники, холодильні камери, електричні печі, кухонний комбайн, сучасну духову шафу, посудомийну машину. Основне обладнання вже встановлено і успішно використовується. Наразі тривають підготовчі заходи зі встановлення пароконвертаційної печі італійського виробництва.

– З переходом на новий для нас вид харчування – за Каталогом − значно покращилась його якість саме за рахунок збільшення кількості продуктів. Виходячи з добової норми кілокалорій та вартості, ми плануємо меню-розкладку на сім – десять днів. Значно покращилась і якість самих продуктів, які нам поставляють, − зазначає помічник начальника госпіталю з матеріального забезпечення майор Вадим Боднар.

Окрім того, харчування військовослужбовців, які проходять лікування у госпіталі, відрізняється від того, що в бойових частинах. Декілька видів дієтичного харчування – це накладає певні вимоги і щодо приготування їжі, і щодо якості самих продуктів.

– Коли ми тільки планували перейти на новий вид харчування, скажу чесно – у мене були певні побоювання. Але тепер, після майже п’яти місяців роботи, вони зникли. Продукти, що нам постачають, – якісні, м’ясо отримуємо без кісток. Можемо замовляти все, що необхідно хворим до столу, виходячи з наших потреб, − розповідає завідуюча їдальнею Наталя Мінаєва.

На столі у військових, які проходять лікування і реабілітацію у Старокостянтинові – завжди свіжі фрукти, значно збільшився асортимент салатів. Сьогодні для пацієнтів на обід – супи гороховий та пшоняний з м’ясом, відварний рис із тушкованим м’ясом, узвар, яблука та салат, основні інгредієнти якого – м’ясо курки, яйця, свіжа зелена цибуля.

– Я не вперше лікуюсь у Старокостянтинові й можу сказати, що готують тут дуже смачно, мої колеги задоволені й вдячні персоналу, − каже старший прапорщик Олександр Ковальчук, військовослужбовець однієї з бригад на Львівщині.

– Ми щоденно здійснюємо контроль за постачанням продуктів. За весь цей час не було жодних проблем ні по термінах постачання, ні по якості самих продуктів, − каже майор Вадим Боднар.– У нас є можливість замовляти саме ті продукти, які користуються попитом, збільшити кількість фруктів, печива, покращити вибір йогуртів.

Командування Медичних сил Збройних Сил України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *