Арена

Завдяки новим законам українцям найвигідніше займатись ігровим бізнесом

Журналісти помітили, що “слуги” прийшли до сесійної зали з чіткими вказівками з офісу президента. Так під час засідання Верховної Ради депутати фракції “Слуга народу” обговорювали в чаті зниження податків на гральний бізнес.

Як повідомляють #Букви, дискусія велася в чаті “група Гришиної” (ймовірно, йдеться про депутатку від “СН” Юлію Гришину).

Ймовірно, обговорювався законопроєкт “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор”, який сьогодні запланований до розгляду в залі засідань.

Спочатку “слугам” дали вказівку, що цей документ сьогодні потрібно підтримати в першому читанні, посилаючись на “нараду в президента” і те, що “далі тягнути не можна”.

“Там уже далі тягнути не можемо. Від цього залежить соц. економ усіх, а наповнення поки що лише 760 млн (можливо, мається на увазі фінансування проєктів соціально-економічного розвитку на округах мажоритарників у цьому році, – ред.)”, – йшлося у повідомленні.

Дискусію серед нардепів викликало зниження ставок податків для грального бізнесу в запропонованому для розгляду законопроєкті.

“Підтримую, та складно буде пояснити, чому ми робимо нульову ставку доходу на прибуток саме для “гральників” (грального бізнесу, – ред.) та знижуємо їм усі ставки”, – зазначив один зі “слуг”.

Аналогічну позицію висловив депутат від “СН” Мар’ян Заблоцький, котрий є головою підкомітету з питань місцевих податків і зборів парламентського комітету з питань фінансів.

За його словами, хоча в держбюджет заклали 5 мільярдів гривень надходжень від податків з грального бізнесу, проте законопроєкт є “токсичним”, і важко буде “пояснити людям” зниження ставок.

“По азартних іграх токсично. Знижується ставка оподаткування з доходу організаторів лотерей з 30% до 10%. Казино з 18% теж до 10%. В бюджет цього року закладено 5 млрд грн від цих податків. Як це людям пояснювати?” – запитав Заблоцький.

На це інший учасник чату відповів, що “нульову” ставку прибрали з крайньої редакції законопроєкту.

Також нардепів закликали провалити голосування за постанову про створення тимчасової слідчої комісії щодо “вагнерівців” авторства “Європейської Солідарності” та підтримати версію від “слуг”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *