Арена

Блінкен пригрозив РФ відповіддю на агресивні дії проти України

США дадуть відповідь, якщо Росія діятиме нерозважливо і агресивно, заявив держсекретар Ентоні Блінкен. Він попередив про наслідки перед самітом із президентами Джо Байденом і Володимиром Путіним.

Він відповів на коментар про те, що у США була загроза постачанням їжі та енергопостачанню, передає РБК-Україна.

“Ми б вважали за краще мати більш стабільні та передбачувані відносини з Росією. Ми чітко дали це зрозуміти. Але ми також чітко дали зрозуміти, що, якщо Росія вирішить діяти агресивно або нерозважливо стосовно нас або наших союзників і партнерів, ми відповімо”, – сказав Блінкен.

Він заявив, що глава Білого дому зустрічатиметься в червні не всупереч, а “через цю агресії” і кібератаки на Сполучені Штати.

“Байден ясно і прямо скаже, чого той може очікувати від США, якщо агресивні безрозсудні дії проти нас продовжаться. Він настільки ж чітко дасть зрозуміти, що якщо Росія у своїх діях вибере інший курс, ми віддамо перевагу більш стабільним відносинам. Це піде на користь нашому народу, російському народу, всьому світу – стратегічна стабільність, контроль над озброєннями “, – сказав Блінкен.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 10-16 червня перебуватиме в Європі. Він візьме участь, зокрема, у саміті G7 у Великій Британії, а також у самітах НАТО та США – ЄС у Брюсселі. Зустріч Байдена та Путіна відбудеться 15-16 червня у швейцарському місті Женева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *