Політвернісаж

Українцям пропонують московський погляд на картвелів

Журналіст-великодержавник Лєонід Парфьонов збирається презентувати в Києві першу серію свого нового документального фільму «Русскіе грузіни». Після перегляду картини у глядачів буде можливість поставити запитання Лєоніду і взяти участь в обговоренні фільму.

«Русскіе грузіни» – документальний проєкт із двох фільмів про історичну роль картвелів ув історії, політиці, культурі «імперії зла». Герої фільму – Багратіон і Шеварднадзе, Піросмані і Данелія, Орджонікідзе та Окуджава, Баланчин і Андроник. Детально показана роль тирана Сталіна, одного з найбільш довготривалих правителів країни, чия ідеологія, національна політика, смаки вплинули на спосіб життя, багато в чому наявний і понині. Стрічка торкається широкого кола гуманітарних питань, серед яких взаємопроникнення культур, імперська ідеологія, державне насильство над особистістю.

Своєю чергою політолог Михайло Басараб відреаґував на ґастролі московита:

«Російський «ліберальний» медійник Парфьонов везе в Україну презентувати свій фільм про грузинське виноробство (!). У фейсбуку триває масштабна рекламна кампанія.

Ще раз, «звьоздний» росіянин українцям про грузинське. Неполітичний захід про Грузію в Україні, але транзитом через Москву…

Ось так працює «м’яка сила» російської гуманітарної експансії і пропаґанди. Нічого без них. Навіть історії про Грузію ми маємо бачити їхнім поглядом і чути їхньою мовою. Саме так вони продовжують утримувати нас у своєму просторі».

Лєонід Парфьонов — радянсько-московитський журналіст, телеведучий, режисер, п’ятиразовий лавреат ТЕФІ, кар’єрист-великодержавник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *