Арена

Медиків депутати прирівняли до військовослужбовців

Верховна Рада на позачерговому засіданні 7 травня прирівняла медпрацівників, смерть яких настала внаслідок захворювання на коронавірус, до військових, які загинули внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час виконання військової служби.

За прийняття законопроєкту № 3376–1 “Про внесення змін до статті 39 закону України” Про захист населення від інфекційних хвороб “(щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, і членів їх сімей) у цілому проголосували 340 депутатів, оголосив спікер Ради Дмитро Разумков.

Співавторка законопроєкту, нардепка від “Слуги народу” Галина Янченко, на своїй сторінці у Facebook пояснила, що цей документ запроваджує виплати страховок лікарям на рівні учасників бойових дій.

“600 000 гривень отримує медпрацівник у разі встановлення групи інвалідності внаслідок зараження коронавірусом. 1,5 млн гривень становитиме виплата для сім’ї медпрацівника в разі смерті. На сім’ю медика будуть поширюватися ті ж пільги, що і для сімей загиблих військових”, – зазначила вона.

Раніше депутат Гончаренко розповів про закон для медиків від “слуг”, перед тим півтора місяці “слуги” нічого не робили, коли опозиція домагалась рішення для медиків. Після того, як опозиція зібрала підписи для зібрання депутатів для розгляду закону, який передбачав грошову компенсацію медикам, які захворіли на китайський вірус, “слуги” запропонували альтернативу, компенсацію у разі інвалідності медиків. При цьому Гончаренко звертає увагу, що інвалідність через респіраторне захворювання отримати практично неможливо. Оце “турбота” від “слуг народу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *