Арена

“Слуги” режиму Лукашенка отримали додаткові санкції

У ЄС запровадили санкції проти 78 білоруських фізичних і 8 юридичних осіб через репресії у країні та посадку пасажирського літака Ryanair.

Офіційне повідомлення у понеділок, 21 червня, опубліковано на сайті Ради ЄС.

“Рада ЄС сьогодні ухвалила ввести обмежувальні заходи стосовно 78 білоруських фізичних і 8 юридичних осіб. Це рішення було ухвалено з огляду на ескалацію серйозних порушень прав людини в Білорусі і жорстоких репресій проти цивільного суспільства, демократичної опозиції та журналістів. Крім того, сім фізичних і одна юридична особа, що підпадають під дію цього нового раунду обмежувальних заходів, були визначені у зв’язку з примусовою і незаконною посадкою літака Ryanair в Мінську (Білорусь) 23 травня 2021 року, що поставило під загрозу безпеку польотів, і затриманням білоруською владою журналіста Романа Пратасєвіча і Софії Сапеги”, – вказано у комюніке.

Зазначається, що серед тих, хто потрапив під санкції, – також “кілька великих бізнесменів, які підтримують режим Лукашенка і отримують від нього вигоду”. “Таким чином, ці санкції є ще одним сильним сигналом прихильникам режиму, що їх незмінна підтримка Олександра Лукашенко обходиться дорого”, – сказано у заяві.

“ЄС не самотній у своїй відповіді на кризу в Білорусі; ми єдині в наших діях з нашими однодумцями”, – додали у євроінституції.

Так, зокрема, під санкції потрапили син Лукашенка Дмитро, дружина старшого сина Лукашенка Лілія і російський бізнесмен Михайло Гуцерієв.

З компаній під санкції потрапили компанія “Сохра”, “Бремино групп”, “Глобалкастом-менеджмент”, “БелАЗ”, “МАЗ”, “ЛОГЕКС”, “ННК”.

Також під санкції потрапили білоруські силовики з КДБ, міністр оборони країни Віктор Хренін, чиновники з в’язниці на Акрестіна, Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС, Белаеронавігація, голова Мінтрансу Білорусі Олексій Авраменко, директор департаменту з авіації цього міністерства Артем Сікорський, командувач ВПС Ігор Голуб і його заступник Андрій Гурцевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *