Арена

В Кабміні вирішили, що члени Наглядової Ради “Укрзалізниці” ще мало заробили грошей

“Укрзалізниця” раптом стала рекордно збитковою а члени Ради продовжують заробляти мільйони. І в цій ситуації Кабмін продовжив повноваження Наглядової Ради, які закінчились 19 червня.

Народний депутат Михайло Цимбалюк пропонує організувати публічний звіт членів Наглядової Ради перед українцям, повідомляє УНН.

“Перш, ніж продовжувати повноваження Наглядової Ради, треба було у них запитати – а яка їх ефективність. Чи вони взагалі відробили ті кошти, які українці витратили на їх мільйонні зарплати та премії. Тоді було б зрозуміло, чому провідники потягів отримують по 6 тисяч гривень, а члени Наглядової Ради по 500 тисяч”, – зазначив нардеп в коментарі УНН.

Він вважає, що відповідальність за ситуацію в “Укрзалізниці” несуть дві особи: Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Укрзалізниця” завершила минулий рік з рекордним збитком – понад 11 млрд грн. За словами Президента Володимира Зеленського, збитки залізниці пов’язані зокрема з “дорогими кредитами”, який понабирав менеджмент компанії разом з Наглядовою Радою.

ТСК Верховної Ради визнала менеджемнт компанії та членів Наглядової Ради некомпетентними і наполегливо рекомендувала Кабміну негайно звільнити їх. Водночас Кабмін продовжив повноваження некомпетентним членам Наглядової Ради: Шевкі Аджунера, Андреаса Матьє, Лещенка Сергія та Журавльова Олега, бо не обрано новий склад.

Також за даними ТСК, корупція в “Укрзалізниці” вийшла за межі здорового глузду, проте НАБУ не може організувати свою роботу за цим напрямком. Спеціальний відділ детективів, який мав розслідувати корупцію на залізниці, зайнятий іншими справами, зокрема тренінгами фонду “Відродження” Джорджа Сороса та лекціями у соцмережах, де в теорії вони розповідають як ефективно боротися зі злочинністю. Минулого року НАБУ та САП направили до суду одну справу по “Укрзалізниці” п’ятирічної давнини, цього року – жодної.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *