Арена

Опозиція “заважала” встановленню істини у справі по “вагнерівцях” – Безугла

Представники фракцій “ЄС” і “Голос”, які не є членами Тимчасової слідчої комісії ВР, увірвалися на засідання ТСК, на якому повинні були заслухати секретну інформацію від екскерівника ГУР Міноборони Василя Бурби.

Про це пише у фейсбуці голова комісії, нардеп “СН” Мар’яна Безугла.

“До заслуховування колишнього керівника ГУР МОУ В.Бурби у приміщення, де мало відбутися заслуховування, вірвалися народні депутати, які не є членами ТСК, Величкович Микола, Герасимов Артур, Забродський Михайло, Іонова Марія, Княжицький Микола, Федина Софія з “Європейська солідарність” та Роман Костенко, Осадчук Андрій з “Голос”, зловживаючи своїм статусом. Не будучи в складі Комісії, вони відмовилися покидати приміщення, не зважаючи на відповідні зауваження від мене як голови комісії та членів ТСК. Слід зазначити, що під час заслуховування розглядалася інформація з грифом “таємно”, для отримання доступу (не тільки допуску!) до якої згідно ЗУ “Про ДТ” треба певні дії”, – написала Безугла.

Вона зазначила, що Бурбу повинні були заслухати приміщенні, яке обладнане спеціальною апаратурою і перебуває під охороною.

Безугла вважає, що нардепи-опозиціонери зірвали засідання ТСК і намагалися перетворити його на політичне шоу. Вона каже, що це вже друга спроба з боку опозиції зірвати отримання інформації про Вагнергейт, і обіцяє звернутися в ДБР.

“Багато разів я запрошувала представників опозиції приєднатися до ТСК у якості її учасників. Вони відмовляються і висувають у якості головного аргументу її, нібито упередженість. Але ж і запрошували їх до складу ТСК, оскільки їх участь в ході розслідування є кращим запобіжником упередженості. Вони відмовилися це робити”, – пише Безугла.

“Засідання продовжиться відповідним чином. Про дату і час повідомлю окремо”, – підсумувала Безугла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *