Арена

Під Антонівським мостом загинув російський пропагандист

20 жовтня близько 23:00 ЗСУ завдали удару в район Антонівського мосту біла Херсона по переправі, яку організували окупанти під самим мостом, написав в Telegram заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

У результаті удару по переправі загинув російський пропагандист, колишній співробітник “Первого канала” та RT Олег Клоков, повідомив український журналіст Денис Казанський в Telegram.

“Він допомагав окупаційній адміністрації робити у Херсоні пропагандистський телеканал. А працював би вдома в Росії – був би живим і здоровим”, – написав Казанський.

Після вибухів на Антонівському мосту 20 жовтня окупанти почали тиражувати інформацію, що нібито від удару ЗСУ загинули мирні жителі, яких “евакуювали”. Соболевський підкреслив: цивільних жителів Херсона у колоні, що рухалася переправою в момент удару, бути не могло і не було. Усе тому, що в цей час у місті діяла комендантська година.

“По-перше, наші люди, починаючи з обідньої пори намагаються сидіти вдома. Такий “вишкіл” вони мають вже сім місяців, перебуваючи в окупації. По-друге, в комендантську годину містом пересуваються лише ті, кому видано спеціальну дозвільну перепустку і зрозуміло, що це привілеї колаборантів”, – пояснив Соболевський.

За його інформацією, під час так званої евакуації серед цивільних переправляються на інший берег представники силових структур окупанта.

“Вони не тільки відрізняються по статурі і зовнішності, а й одягом, з якого навіть не познімали товарні бирки. Так швидко треба було перевдягатися. Тож розмови про обстріл цивільних містян – більше схожі на черговий фейк. Усі дані дорозвідуються”, – підсумував Соболевський.

Спростувала фейк росіян про нібито обстріл ЗСУ мирних жителів на мосту і речниця Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

Вона котре нагадала, що українські військові не б’ють по мирних населених пунктах і по місцевому населенню. Водночас росіяни пересуваються містом та областю, використовуючи вкрадене майно та цивільний одяг.

“Вони намагаються приховати свою належність до військових і зробити картинку, мовляв, дійсно відбувається обстріл цивільних…Вони навіть цінники забувають зрізати зі спортивних костюмів на собі”, – зазначила Гуменюк в телемарафоні “Єдині новини”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *