Арена

Макрон побачив сліди московитського варварства в Ірпені

Президент Франції Еммануель Макрон в Ірпені, куди вирушив разом з лідерами Німеччини, Італії та Румунії, висловив повагу героїзму українців та заявив, що Україна має бути здатною далі чинити опір і здобувати перевагу.

Візит триває у четвер, 16 червня.

Макрон сказав, що приїхав до Ірпеня, аби засвідчити повагу до героїзму українців.

“Усі бачили ці кадри спустошеного міста, яке, водночас, героїчне місто – тому що тут, як і багато де в инших місцях, українці стримали наступ московитської армії на Київ. Потрібно відзначити героїзм і військових, і цивільних українців… І тут можна бачити сліди варварства”, – сказав він у коментарі ЗМІ і нагадав, що Франція вже надає підтримку у розслідуванні можливих воєнних злочинів.

Президента запитали з приводу його закликів “не принижувати Росію”. Макрон на це відповів, що Франція з першого дня війни підтримує Україну і в її позиції немає двозначности.

“Потрібно, щоб Україна могла чинити опір і здобувати перевагу”, – заявив Еммануель Макрон.

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав притягнути до міжнародної відповідальності рашистських воєнних злочинців.

“Немає слів, щоб описати неймовірну людську трагедію та жахливі руйнування, які ми бачили сьогодні в Ірпені. Я наполегливо знову закликаю притягнути до відповідальности всіх московитських злочинців перед міжнародним кримінальним правосуддям, яке Румунія повністю підтримує”, –  написав Йоганніс у Twitter після візиту в Ірпінь разом з лідерами Франції, Італії та Німеччини.

Після відвідування Ірпеня канцлер Німеччини Олаф Шольц, італійський прем’єр Маріо Драгі, президент Франції Еммануель Макрон та президент Румунії Клаус Йоганніс повернулися до Києва та проводять зустріч із Зеленським на Банковій.

Прессекретар ватажка рашистів Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі сподіваються, що європейські лідери Франції, Італії та Німеччини під час свого візиту до Києва “спонукатимуть Зеленського реально подивитися на стан справ”.

“У Кремлі сподіваються, що Макрон, Драгі та Шольц у Києві не концентруватимуться на накачуванні України зброєю, бо це продовжить страждання людей”, – цитує Пєскова “РИА-Новости”.

Він також припустив, що лідери європейських країн, імовірно, обговорюватимуть тему зерна, оскільки Московщині, за словами прессекретаря Путіна, “суть позиції України поки що не зрозуміла”.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем’єр Італії Маріо Драгі приїхали до Києва вперше з початку повномасштабної війни. Лідери прибули спецпотягом з Польщі, розпочавши мандрівку пізно ввечері напередодні.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Світлина: SCANPIX / ZUMAPRESS.com

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *