Арена

ДБР завершило розслідування злочинів втікача-Януковича

Держбюро розслідувань завершило розслідування щодо злочинів президента-втікача Віктора Януковича та інших дев’яти високопосадовців під час акцій протесту на Майдані 2014 року.

Розслідування тривало 8 років, за цей час зібрали з понад 1,5 тисячі томів доказів, повідомили в ДБР.

“До складу злочинної групи високопосадовців входили міністр оборони, голова Служби безпеки України та його перший заступник – керівник Антитерористичного центру, міністр внутрішніх справ та його заступник, начальник головного управління – командувач внутрішніх військ МВС , тимчасово виконувач обов’язків начальника міліції Києва, начальник міліції громадської безпеки у Києві та командир “Беркуту”, – сказано в повідомленні.

Усі вони підозрюються у вчиненні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень під час масових акцій протесту, які проходили у центрі Києва з 18 до 20 лютого 2014 року.

Через дії цієї організованої злочинної групи загинуло 76 громадян та понад 800 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

У рамках кримінального провадження розслідувано 1019 епізодів злочинних дій.

Стороні захисту повідомили про завершення та надали доступ до матеріалів досудового розслідування.

Після ознайомлення захисників з матеріалами справи, обвинувальний акт скеруюють до суду для вирішення питання про розгляд справи заочно, оскільки ексвисокопосадовці з 2014 року переховуються від органів слідства та суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *