Арена

Російські побрехеньки швидко заперечила Британія

Міноборони Росії заявило, що 23 червня літак відкрив попереджувальний вогонь по британському есмінцю HMS Defender, на борту якого кілька днів тому було підписано меморандум про розвиток українського флоту.

“О 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу. О 12:19 літак Су-24М виконав попереджувальне бомбометання (чотири осколково-фугасні авіаційні бомби ОФАБ-250) по курсу руху есмінця Defender”, – цитує заяву російських військових агентство “Інтерфакс”.

Росія пояснила застосування зброї тим, що есмінець зайшов у територіальні води Росії в районі мису Фіолент. Великобританія не визнала російську анексію Криму, тому не вважає ці води російськими.

Після попереджувального вогню зі сторони РФ британський корабель відійшов у море.

Пізніше Британія заперечила обстріл росіянами.

“Не було жодних попереджувальних пострілів по есмінцю “Дефендер”. Корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України – відповідно до норм міжнародного права”, – повідомили у Міноборони Британії, передає ВВС.

“Ми вважаємо, що росіяни проводили збройні навчання в Чорному морі та надавали попереднє попередження про свою діяльність. Жодного пострілу по “Дефендеру” не було, і ми не визнаємо тверджень про те, що на його шляху були скинуті бомби”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *