Арена

Президент пошив у дурні силовиків і нагадав забуту історію

Президент Зеленський дав інтерв’ю відомому телеканалу Коломойського 1+1, в якому він згадав трішки підзабуту історію з “вагнерівцями”.

“До Єрмака у СБУ нуль питань. Ми бачили, що сталося в Білорусі, як посадили літак, чим це закінчилося. Це точно не була наша операція. Ідея такої операції – це була ідея інших країн.

Я подзвонив Олександру Григоровичу, його попередив, сказав, що готовий передати йому всю інформацію, що стосується цих людей, ми вже розуміли, які там були прізвища, хто це такі. Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць, цих “вагнерівців”. Але потім відбулось те, що відбулось”, – сказав президент.

Пригадаємо, як відбувались події влітку та восени:  в санаторії під Мінськом затримали 33 російських громадян. Білоруська влада тоді заявила, що підозрює затриманих у підготовці заворушень напередодні президентських виборів у країні. Лукашенко тоді назвав затримання росіян із “ПВК Вагнера” “надзвичайною подією” і заявив про “брудні наміри” Росії.

Україна просила видати їй затриманих бойовиків, бо вони брали участь у бойових діях на Донбасі і воювали проти ЗСУ. Проте Лукашенко заявив, що бойовики не цікавлять Україну і прокурори навіть не приїхали по них.

18 серпня у соцмережах і деяких ЗМІ, які посилалися на неназвані джерела, з’явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби, які понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського літака рейсу MH17.

Одразу ж, після таких повідомлень, Служба безпеки України назвала інформацію про зірвану спецоперацію  російським фейком.

А вже зараз президент доповідає, що операція таки була, і що він сам розповів про неї Лукашенку?! А як же тоді заяви силовиків про російський фейк? Виявляється “брехун” Бутусов та інші, хто розповідали про операцію були праві? А президент просто викручується і намагається не визнавати своєї причетності, чи його офісу і провалі такої важливої спецоперації.

Звісно, про справу “вагнерівців” ніхто в Україні не забув, проте вона вже й не так часто згадується в телеефірах у зв’язку з постійно мінливими новинами, і про коронавірус, і про Росію, і про українських можновладців. Та своїм інтерв’ю президент відродив цю тему, тож є сподівання, що отримаємо ще багато сенсацій.

Фото: з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *