Арена

Кількість інвалідів-ампутантів може становити близько 50 тисяч українців – WSJ

За сімнадцять місяців повномасштабної війни близько 50000 українців стали інвалідами, втративши руки чи ноги, повідомляє американське видання The Wall Street Journal із посиланням на оцінку найбільшого у світі виробника протезів – німецької компанії Ottobock – та її медичних партнерів.

У матеріалі WSJ йдеться, що фактична кількість інвалідів-ампутантів може бути вищою, оскільки для протезування потрібен час, і деякі постраждалі чекають на ампутацію протягом тижнів або навіть місяців після поранення, передає Радіо Свобода.

Крім того, вартість протезів може доходити до 50000 євро, тоді як українська влада платить до 20000 євро кожному військовому, який отримав поранення, а цивільні особи часто не можуть дозволити собі лікування і змушені звертатися до благодійних організацій.

За оцінкою однієї з таких організацій, Houp Foundation з Києва число українців, які отримали на війні серйозні травми, сягає 200000 осіб. З них близько 20 тисяч отримали поранення, які потребують ампутації. Влада України, як і влада Московії, приховує дані про втрати своїх військових.

Фото: “Новинарня”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *