Арена

Слідча комісія “слуг народу” повідомила, що Зеленський і Єрмак ні в чому не винні

Зеленський не скасовував операцію по затриманню “вагнерівців”, а Єрмак не має відповідних повноважень.

“ТСК не знайшла підтвердження того, що президент України давав особисті розпорядження керівнику ГУР МОУ відтермінувати активний захід (спецоперацію про переміщенню “вагнерівців” – ред.), що засвідчують всі наявні показання заслуханих осіб. Також встановлено, що керівник ОПУ (Андрій Єрмак – ред.) не має повноважень давати розпорядження керівнику ГУР МОУ щодо відтермінування будь-якого розвідувального заходу”, – повідомила голова ТСК та нардеп “Слуги народу” Мар’яна Безугла, оприлюднюючи проміжний звіт.

За її словами, міністр оборони може санкціонувати певні дії в рамках спецоперації, але лише в частині, яка стосується додаткового залучення Збройних сил України, і не може санкціонувати чи управляти перебігом спецоперації в цілому.

Говорячи про можливий витік інформації про спецоперацію з української сторони, голова ТСК зазначила, що підтвердження цьому не знайшли.

Водночас ТСК отримала матеріали, що в Росії і Білорусі могли знати про окремі заходи спецоперації – бо один з 33 найманців наприкінці травня 2020 року спочатку звернувся до ФСБ РФ, а потім уже на початку липня 2020 року і до збройних сил Росії з заявою, в якій “детально розкрив порядок встановленого ним контакту з вербувальниками ПВК “Мар”, заходи з працевлаштування та подальші дії вербувальників” і просив перевірити викладені факти на предмет наявності у діях вербувальників складу злочину за статтею “найманство”.

Безугла додала, що ТСК продовжить свою роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *