Арена

Окупанти намагалися гейтити спікерку Сил тероборони ЗСУ через її трансгендерність

Військовослужбовиця, американка Сара Ештон стала одною зі спікерів Сил тероборони ЗСУ. А втім, вона зазнала гейту з боку московитів через свою трансгендерність. У Міноборони заявили, що це лише збільшило авдиторію Ештон.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганни Маляр.

Журналістка Сара Ештон з березня 2022 року захищає Україну. Вона служить у Силах тероборони ЗСУ молодшим сержантом і є бойовим медиком. Цьогоріч у лютому вона зазнала поранення.

Маляр наголосила, що Ештон інформує англомовну авдиторію. За її словами, журналістка обʼєктивно висвітлює події рашистсько-української війни, спростовує московитські фейки та пропаґанду.

«У Сари велика американська авдиторія. З 25 червня до 23 липня охоплення авдиторії Сари лише у Twitter становило 28,3 млн користувачів. Тож, зрозуміло, чому так збудились гейтом ворожі соцмережі. А втім, це лише збільшило авдиторію Сари», — написала заступниця міністра.

У червні в об’єднаному пресцентрі Сил оборони повідомляли про старт нового англомовного проєкту, який спрямований на авдиторію США та Європи. Там анонсували, що його вестиме Сара Ештон.

«Мета проєкту — доносити до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події в Україні, про перебіг бойових дій. Щоб не дати жодного шансу російським пропагандистам спотворювати інформацію», — писав полковник Олексій Дмитрашківський.

Він зазначав, що Сара з перших днів війни приїхала до України та підписала контракт. Після бойового поранення вона вже одужала та повернулась у стрій.

Ештон після приїзду в Україну певний час була офіційною представницею мера селища Золочева, що на Харківщині.

Світлина: скріншот

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *