Арена

Через смерть людини після вакцинації препаратом від Pfizer, МОЗ і компанія-виробник зробили заяви

У Вінницькій області зафіксували смерть 47-річного чоловіка після того, як йому зробили щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

Компанія-виробник вакцини Pfizer/BioNTech прокоментувала смерть чоловіка, повідомляє Reuters.

“Ми зараз думаємо про сім’ю загиблого. Ми сприймаємо несприятливі події, які потенційно можуть бути пов’язані з нашою вакциною COVID-19, BNT162b2, дуже серйозно. Зараз ми зазначаємо, що причинно-наслідкових зв’язків у цьому випадку не встановлено”, — йдеться у заяві Pfizer.

“На сьогоднішній день понад 400 мільйонів людей у ​​всьому світі були вакциновані нашою вакциною. Важливо зазначити, що серйозні побічні явища, не пов’язані з вакциною, на жаль, можуть відбуватися з такою ж швидкістю, як це було б серед загальної популяції ”, – сказав Pfizer.

У МОЗ заявили, що смерть не має ніякого відношення до вакцини, і що ще п’ятеро людей, яким було зроблено щеплення з того ж флакона, що і померлий, перебувають у задовільному стані.

Міністерство зазначило, що згідно з українським законодавством та міжнародними стандартами організації фармаконагляду за несприятливими явищами після імунізації слід розслідувати кожну смерть, яка настає протягом 30 днів після імунізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *