Арена

Українська авіакомпанія не пустила художника Сейдімова на похорон матері

Українського художника, члена НСХУ Расіма Сейдімова не пустили до літака авіакомпанії SkyUp на рейс Львів-Баку з необґрунтованих причин.

Про це пише поет і журналіст Віталій Квітка на своїй сторінці у Facebook.

Громадянин України, виходець з Азербайджану Расім Сейдімов мав летіти на похорон своєї матері 18 липня о 22 50 зі Львова. Він також придбав і квиток на зворотний рейс на 26 липня.
Мав при собі довідку про щеплення від ковіду.

Між Україною та Азербайджаном існує безвізовий режим. На сайті авіакомпанії SkyUp, так само, як і на сайті посольства Азербайджанської Республіки в Україні, нема жодного слова про те, що для поїздки до Азербайджану необхідно мати запрошення від азербайджанської сторони.

Зрештою, авіакомпанія при купленому квитку мала випустити людину до Баку, а вже там, на місці, переконаний Расім Сейдімов, він міг би довести прикордонній службі нагальну потребу своєї поїздки, своє азербайджанське походження, до того ж в аеропорту його чекав племінник, який допоміг би залагодити формальності.

«Я хочу справедливості, раз на похороні власної матері я все одно вже ніколи не побуваю. Я поховав її подумки, – пише Расім Сейдімов. – Як і відчуття, що в тій країні, чи в аеропортах цієї країни є справедливість. Бо наголошую: я мав усі документи, крім отієї вигаданої азербайджанським урядом довідки, яка для українців, виявляється, має таке значення».

Расім Сейдімов – лезґін, громадянин України, проходив строкову службу в українській армії, був поранений під час Революції Гідности. 2009 року зорганізував персональну виставку, проєкт «Реквієм по Ходжали» (ґалерея Фонду сприяння розвитку мистецтв, а також виставковий тур містами України — Харків, Дніпропетровськ, Донецьк). На ІХ форумі ART-KYIV Contemporary художник представляв свої полотна, присвячені Ходжалінській трагедії азербайджанського народу.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *