Політвернісаж

Персонажі “Сватів” списані з учасників “Кварталу 95” і їхніх родичів

Олег Базар згадав, що він спілкувався з діячем з 95-го кварталу. Сказав йому, мовляв, ви ж не хочете, щоб були суцільні “Свати”. А той відповів : “А що не так зі “Сватами”? Мовляв, ми цих героїв з себе і своїх родичів списували.

Здається, Андрон Кончаловський, росіянин, зняв колись фільм про глянець. І там видавець кинув таку фразу: “Розумні люди глянець не читають. Розумні люди його друкують”. Себто вони так на лохах напівграмотних заробляють бабло.

Можна було припустити, що і “Свати” це для лохів, які приносять авторам прибутки. Але незабаром після приходу до влади Янелоха його партнер по бізнесу Шефір, який зараз в ОПУ, ляпнув, що вони, мовляв, хочуть на Оскара претендувати. Себто вони оцю апологетику або поетизацію жлобства сприймають як високе мистецтво. Вони вірять у це. І ось тепер Олег дав ще одне підтвердження.

Ви уявляєте рівень цих людей! Я лише недавно дізнався, що автор сценарію “Сватів” Костюк чи Косюк пише промови для Зеленського. Тож, я зрозумів, звідки стільки херні, яку верзе найвеличніший. На його власний потужний інтелектуальний рівень наклався ще й рівень автора цього епічного фільму.

Найприкріше те, що ось таке , з дозволу сказати, кіно користується популярністю. Це також свідчить про рівень мудрого наріду. Це дуже прикро. Але це так.

Мені скажуть: не хочеш – не дивися. Я б і не дивився. Але кілька років тому в автобусі з Кременчука до Києва мене буквально зґвалтували цим серіалом. Я міг не дивитися. Але ж не слухати ніяк не виходило.

Я був такий злий, що навіть колонку накатав на цю тему наступного ж дня. І знаєте, який там найфеєричніший епізод? Іноземець, здається, голандець приїздить у Крим, де відбувається дія. Він чомусь надав свій будинок у користування героям фільму. Вони ж здавали кімнати в оренду, на чому гребли хороші гроші. Вони приховували це від власника. Але він дізнався і все одно запропонував їм робити спільний бізнес. Чому? Він пояснив це просто: “Бо у вас є те, чого нема на Заході. Російська душа”.

Повбивав би.

P. S. Уточнили, що Костюк був автором сценарію не “Сватів” , а “Слуги народу”. Мені здається, що суті справи це не міняє. Чи не так?

P. P. S. Вікі стверджує, що він таки писав 5 серію “Сватів”.

Юрій Луканов, журналіст

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *