Арена

Bellingcat знову нагадує українцям про “путінських смертників”

Текст розслідування групи Bellingcat, щодо справи “вагнерівців” буде оприлюднене вже найближчого місяця.

Як повідомив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв під час свого виступу на журналістському фестивалі Mezhyhirya Fest, матеріал планується випустити у тьох варіантах – дві відео версії, які відрізнятимуться по часу і текстовий варіант. Щодо останнього, журналіст сподівається, що він буде випущений вже найближчого місяця.

“Ми готуємо три продукти. Один – двогодинний документальний фільм-розслідування. Він не вийде раніше наступного року, і ми розраховуємо, що це буде фільм, вартий Оскара. Другий – коротший документальний фільм. Це вже медійний продукт, ми випустимо його раніше”, – сказав Грозєв.

Вихід другої документальної стрічки, коротшої за хронометражем, перенесли через те, що тематично вона перетинається з розслідуванням, яке готує CNN.

“Ми дізналися, що фільм на цю ж тему готує CNN, і вирішили пропустити їх вперед. І текстова версія: вона, ймовірно, вийде протягом найближчого місяця”, – сказав журналіст.

Окрім цього, Грозєв розповів про звернення до представників української влади, щодо коментарів у справі “вагнерівців”, проте не було відповіді більше пів року. На переконання розслідувача, влада України зробила “багато позитивних речей, аби довести, що ця історія – неправдива, що вони не винні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *