Арена

Підручник для італійських школярів, ймовірно, виробили в Росії (ФОТО)

В італійському підручнику з географії автор опублікував карту, на якій наша країна позначена як територія, що входить до складу Російської Федерації. Крім України таким же чином були позначені країни Балтії, Молдова та Білорусь.

Як повідомила в Facebook прес-служба посольства України в Італії, дипломати блискавично відреагували на цей скандал.

Автором підручника “Namaskar. Benvenuti nel mondo della geografia” є Альберто Фре. У своїй роботі він опублікував вище зазначену карту, а також трохи перекручену інформацію про нашу країну. Також в посольстві зазначили, що в підручнику спостерігається замовчування факту агресії проти України з боку РФ.

Українське посольство вже звернулося до Міністерства освіти Італії з проханням посприяти тому, щоб хибна інформація в підручнику була виправлена.

Українські дипломати запропонували свою допомогу, якщо вона знадобиться, і закликали всіх небайдужих співвітчизників надалі повідомляти про подібні інциденти.

“Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми не тільки зупинимо масові дезинформаційні атаки і виправимо штучно нав’язані стереотипи щодо нашої держави, а й забезпечимо всебічне надання учням італійських шкіл неупередженої інформації про Україну”, – заявили представники українського посольства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *