Арена

Разумков і Стефанчук по-різному тлумачать українське законодавство

Нещодавно відправлений у відставку очільник парламенту Дмитро Разумков вважає, що саме він повинен підписувати закон про олігархів, оскільки він був ухвалений за його каденції.

“Його повинен підписувати я. Голова Верховної Ради, згідно з рішенням Конституційного суду, підписує законопроєкт, засвідчуючи, що це саме той текст законопроєкту, який був прийнятий у стінах Верховної Ради в той чи інший день, коли він голосувався. На момент розгляду законопроєкту №5599, так званого закону про олігархів, головою Верховної Ради був ваш покірний слуга. Виходячи з цього – так”, – сказав Разумков в ефірі програми на каналі Україна 24.

Політик, звісно, сумнівається, що так воно і буде. Нині для підписання антиолігархічного документу є дві перешкоди. Перша – 12 постанов про скасування голосування за нього. Законопроєкт не можуть підписати, допоки не відхилять їх усі.

“Друге: парламент у тому сумбурі й непрофесійному підході, який ми бачили, коли голосувався цей законопроєкт, проголосував одночасно три правки, які суперечать одна одній. Там є і РНБО, і НАЗК, і комісія при НАЗК. Тому коли буде поданий коректний законопроєкт, я його підпишу. Але якщо комітет, який уже намагався, буде виправляти те, за що голосувала Верховна Рада, то, вибачте, це вже інша історія, причому пов’язана з кримінальною відповідальністю”, – сказав він.

Нинішній очільник парламенту Руслан Стефанчук вважає таку заяву свого попередника “блідими фантазіями, які обґрунтовуються політичним бажанням і малим знанням законодавчої бази”.

“Ні Конституція, ні закони України таких обмежень не передбачають”, – підсумував він.

Стефанчук сподівається на консенсус у питанні підписання антиолігархічного законопроєкту.

“Я думаю, що ми не будемо чіплятись за якісь закарлючки в регламенті, а знайдемо якесь рішення разом, тому що нам важливо, щоб цей закон запрацював. Тому що можна чіплятись за нюанси і розказувати, що то не можна, то не можна, але зараз це вимога часу”, – зазначив він у коментарі про те, хто має поставити підпис під законопроєктом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *