Арена

Президент повідомив, що у Pandora Papers немає нічого нового про нього

Зеленський запевнив, що не займався відмиванням грошей, а у розслідуванні “Слідство.Інфо” за матеріалами Pandora Papers про офшори немає нічого нового.

“Чесно кажучи, сюжет не дуже, я вам кажу як професіонал. По-перше, нічого нового, це було для мене як дежавю. Радий, що жодної нової деталі я не побачив”, – сказав президент в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Зеленський не став заперечувати, що в 2012 році використовував офшорні компанії.

“За часів пана Януковича тоді всі структуризували свій бізнес, особливо бізнес, пов’язаний зі ЗМІ. Всі канали мали компанії за кордоном, абсолютно всі. Тому що це була можливість, щоб на тебе політика не впливала. У “Кварталу 95” була сатира, всі тиснули, всі хотіли впливати. Податкова ходила до нас якщо не щодня, то щотижня, і для таких речей було… називалося “структурування бізнесу” студії “Квартал 95″”, – пояснив він.

Разом з тим, президент підкреслив, що ані він, ані жоден член “Кварталу 95” не займалися відмиванням грошей.

“Відмиванням в 2012 році ніяких грошей, і з 2012, і з 2001, і з 2019 не займався ні я, ні жоден член студії “Квартал 95″. Ми займалися виключно творчістю”, – сказав Зеленський.

Депутат восьмого скликання Борислав Береза зауважив, що Офіс президента надто довго мовчав.

“Две недели Зеленский сидел плотно закрыв рот. И наконец, 17 октября, ровно через две недели, ОП робко решило поиграть в дурачка”, – написав екснардеп.

Також ситуацію прокоментував народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко.

“Тепер знайте, що Pandora Papers та робота 500 журналистів – це все Порошенко організував, він дуже впливова людина. Ще Суецький канал побудував, Велику китайську стіну, піраміди в Єгипті. На вихідних Чорне море копає, щоб глибше було. Дам підказку піарникам Банкової. Все, що погано – це Порошенко. Все, що добре (тобто нічого), вже Зеленський”, – написав нардеп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *