АренаВізії

Власними грошима платники податків забезпечують красиве життя оточення нардепів – розслідування

В Україні з’явилась дуже цікава і прибуткова професія – помічник народного депутата. Тут не потрібні особливі професійні якості, головне – бути для роботодавця кумом-другом-братом-племінником-сусідом… І от тоді можна розраховувати на кількамільйонні прибутки щомісяця. Така вже традиція, що родичі та знайомі нардепів виявляються настільки кваліфікованими та незамінними, що просто таки без них не обійтись. І ніякий фахівець не зможе їх замінити.

Так син Шефіра за свою працю без покладання рук отримав винагороду більш ніж півмільйона гривень з держбюджету, а бізнес-партнерка “слуги” Андрія Холодова “напрацювала” аж на 700 000. Про весь такий “банкет”, який оплачує зі своєї кишені кожен українець вийшло нове розслідування журналістів BIHUS info.

Цього року на одного депутата виділено 740 тисяч гривень. Кожен нардеп може мати до трьох десяткіів помічників. І саме їх іноді ловлять на вимаганні хабарів, і саме вони час від часу “вирішують питання” для депутатського корпусу.

Так, Микола Тищенко за два неповних роки своєму помічникові заплатив 1 мільйон 100 тисяч гривень. Це приблизно по 45 тисяч гривень або 1500 доларів на місяць. Ці гроші йдуть його бізнес-партнеру Олександру Сітику. На Сітика записана квартира, будинок і ще всіляка всячина, якою на правах власника користується Микола Тищенко.

Син першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра – Микита – працює помічником народного депутата від “Слуг народу” Юрія Киселя. Середня зарплата у нього приблизно 24 тисячі гривень на місяць, а також має періодичні надбавки у кількадесят тисяч гривень. Загалом за майже два роки роботи у Верховній Раді Микита Шефір отримав близько 600 тисяч гривень. У Верховній Раді він не з’являється.

Андрій Холодов взяв собі помічницею Лесю Васильченко — бізнес-партнерку своєї дружини Катерини Шаховської. За її діяльність у Верховній Раді у ролі помічника нардепа вона отримала понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

Володимир Тимофійчук взяв у помічники свого дядька — Богдана Тимофійчука. І заплатив йому за рік майже 300 тисяч зарплати. Антикорупційні органи лише через рік побачили, що нардеп винайняв свого родича і передали справу до суду. Довелося звільнити дядька. І все.

Марина Нікітіна влаштувала помічником родича — свого чоловіка Олександра. Працював за трудовим договором більше півроку і отримав за цей період близько 100 тисяч гривень.

Олександр Кабанов взяв помічницею Аліну Кузнєцову. Це дружина “Слуги” Олексія Кузнєцова. І за півтора року заплатив їй приблизно 600 тисяч бюджетних коштів.

Василь Німченко взяв помічницею свою дружину — Марину Німченко, якій заплатив 375 тисяч гривень за два роки роботи парламенту.

Загалом на роботу “незамінних та дуже кваліфікованих” помічників нардепів, які на відстані “якісно” працюють, українці витратили більше 300 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *