Арена

Росіяни залишились без уряду

Уряд Росії на чолі з Медведєвим подав у відставку. Це сталось після пропозиції Путіна посилити роль парламенту у формуванні уряду.

Про це повідомляє Інтерфакс.

“Пропоную доручити Державній думі не просто узгодження, а затвердження кандидатури голови уряду Російської Федерації, а потім за його поданням – за поданням голови уряду – всіх віцепрем’єрів і федеральних міністрів. При цьому президент буде зобов’язаний призначити їх на посаду, тобто не матиме права відхилити затверджені парламентом кандидатури відповідних посадових осіб”, – заявив у посланні Путін.

Після цього в нього відбулася зустріч із головою уряду Дмитром Медведєвим, за підсумками якої той оголосив про відставку.

“Ми як уряд Російської Федерації повинні надати президенту нашої країни можливість приймати всі необхідні рішення, і в цих умовах я вважаю, що правильно, відповідно до статті 117 Конституції РФ, щоб уряд Російської Федерації в нинішньому складі подав у відставку”, – сказав російський прем’єр.

Путін доручив Медведєву і його міністрам виконувати обов’язки до призначення нового уряду. За його словами, Медведєва призначать на посаду заступника секретаря Ради безпеки Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *