Арена

Рашисти збиралися застосувати проти українців фізичне знищення та сеґреґацію

Після окупації України Московія планувала поділити українців на п’ять груп — залежно від їхньої ролі в суспільстві.
Про це пише «Бабель» із посиланням на звіт британського Королівського інституту оборонних досліджень (RUSI).
Йдеться про такі групи:

  • люди, яких росіяни вважали лідерами українського націоналізму. На них чекало фізичне знищення або позбавлення волі;
  • підозрювані в намірах підтримувати опір. Ідеться, зокрема, про військових та людей, які пов’язані з українськими правоохоронними органами й місцевою владою. Їх планували завербувати або утискати;
  • люди, яких росіяни вважали апатичними;
  • люди, які активно співпрацюють із російськими військовими;
  • люди, які необхідні для управління критичною інфраструктурою.

RUSI розповідає, що московити дотримувалися системного підходу до створення окупаційних адміністрацій в Україні — навіть пристрої для тортур електричним струмом мали однакові.

Насамперед вони планували вилучити всі реєстри: медичні, освітні, житлові, податкові, поліційні, виборчі, а також реєстри місцевих органів влади, комунальних і страхових компаній і неурядових організацій.

Отримані дані кацапи планували використати для того, щоб з’ясувати, де хто де живе та як пов’язаний із державою. Деякі з цих задумів рашисти почали втілювати в життя. Скажімо, однією з перших дій московитів після захоплення Чорнобильської та Запорізької АЕС було вилучення всіх жорстких дисків.

Усіх керівників місцевих державних організацій та органів влади окупанти збиралися ставити перед вибором: співпрацювати з ними або йти з роботи. Проте окупанти не планували, що для контролю над Україною їм знадобиться підтримка великої частини людей. Ґрунтуючись на досвіді в Чечні, вони очікували, що з ними мають піти на співпрацю 8% населення, щоб контролювати території.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *