Візії

Знову приїхала свекруха та ще й з речами

Я нарешті повертаюсь у Київ і по дорозі поділюсь своїми враженнями від життя цивільних у «зоні бойових дій».

  • Коли о 8 ранку п‘єш каву під щебетання ранкових пташок, а до тебе вибігають з криками «тікай давай сюди», це означає, що ти пив каву і не помітив наближення звуку, який місцеві звикли ловити давно і здалека.
  • Коли ти після свисту над головою і гучного звуку пострілу навздогін авторитетно заявляєш, що то над головою пролетіла російська ракета, а наші її намагаються збити, тобі вірять 3 хвилини, бо ти ж з самого Києва.
  • А потім виходить жіночка і каже, що все не так. У чаті місцевих сіл вже повідомили, що то наш літак низько пролетів, відстрілявся за 60 кілометрів від нас, і вже повернув вправо на розворот. «Колись вліво повертає, але частіше вправо».
  • Ще через 5 хвилин з таємничого чата, про який не знає ні російська, ні наша розвідки, всі навколо мене дізнаються, що наш літак влучив точно в штаб русні, троє поранених, всі інші вбиті.
  • Сусід вийшов надвір з телефоном на центр вулиці, де краще ловить зв‘язок. Кричить голосно, я все чую: «Приїхала свекруха? Знову? Та ще й з речами! І надовго? Каже, що далі не додому, а ще до улюбленої невістки. Та хай би вже скоріше їхала від нас!»
  • І вже знаю, що в перекладі на нормальну мову це означає, що знову приїхала нова частина ЗСУ. Цього разу з важкою технікою. Але не розміщується надовго, а збирається йти в атаку на русню. Скоро наступ.
  • Я допиваю свою каву, яка ще не встигла охолонути. Ранкові пташки співають голосно. Кожні 2 хвилини вдалині фоново стріляє арта. Але тут не прийнято на неї звертати хоч якусь увагу.

Сергій Сироватка, журналіст

Фото ілюстративне

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *