Політвернісаж

Помилки перетворилися на відсутність керованости цілими напрямками

Тридцять ЗМІ. Три години. Тридцять питань. Не порівняти з «гінесівським» пресмаратоном Зеленського 2019 року, коли за чотирнадцять годин президент дав відповіді на півтисячі запитань трьохсот журналістів.

Нині ж чи то сил у президента стало замало. Чи то надхнення. Чи то відповідей.
Був я на «гінесівському» маратоні (зархівований репортаж за бажання можна прочитати тут: https://is.gd/UqO8xP ) – і сам новообраний президент і його відповіді виглядали (як здавалося на той час) досить життєстверджуюче.

Ось, що, наприклад, відповів на запитання, чи зробив він вже свою головну помилку і яким є його найбільше розчарування:
«Про головну мою помилку я, напевно зможу сказати, коли пройде президентський строк. А щодо розчарування – найбільшим розчаруванням для мене стали люди з політичного середовища. Люди, які були в політиці. Які займали різні пости. Які були, ніби-то чесні. Сам формат їх поведінки – говорю одне, роллю друге, домовляюсь з тобою, виходять – домовляються з іншими… І це не тільки в Україні. Тобто моє найголовніше розчарування з приводу людей, які займаються з політикою. Тому моя позиція така: краще набирати людей не з політики. Які нехай і будуть робити помилки через брак досвіду. Бо помилку виправити можна. А таких людей, як я бачу, вже виправити неможливо»

А ось що – про брак повноважень:
«Я не розчарований через те, як президент мало може. Якщо ми хочемо, ми можемо дуже багато. Питання – чи мав ти повноваження це робити? Якщо жити тільки за повноваженнями – не лізти в будь-які питання, щось там не робити, то так, у мене дуже мало повноважень. Але якщо ти хочеш щось змінити – змінюй».

Зрештою «помилки через брак досвіду» перетворилися на відсутність керованости цілими напрямками. А зміни «поза повноваженнями» на часом дуже сумнівні рішення РНБОУ.

І все ж таки цікаво, чи встиг вже Зеленський зробити свою найбільшу помилку. Але домовились – наступного разу задам його після завершення президентського терміну.

Віталій Рябошапка, журналіст

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах пандемії та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *