Арена

Знищено генерал-лейтенанта рашистських військ

За минулу добу українські захисники і захисниці знищили декілька колон техніки рашистів у Сумській і Миколаївській областях. Також вони ліквідували командувача 8 загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил окупанта генерал-лейтенанта Андрєя Мордвичова.

Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 6-ту ранку.

“Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога – 2 літаки, 3 гелікоптери, 3 БпЛА та 4 крилаті ракети. Виходячи з того, що ворогу завдано великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом Російської Федерації буде ухвалено рішення про внесення змін до чинного законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни”, – додали в Генштабі.

Не виключена низка провокацій на території Росії із загибеллю мирного населення, як це було перед початком Другої чеченської кампанії.

“Це дасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян”, – ідеться в повідомленні.

З території України продовжують доправляти загиблих і поранених військовослужбовців окупаційних військ. У місті Гомель (Білорусь) для прийому і лікування поранених окупантів залучені всі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або скасовано, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертности серед важкопоранених російських загарбників.

“Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількости випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил Російської Федерації брати участь у війні проти України”, – додали в ЗСУ.

За даними українського журналіста Андрія Цаплієнка, Мордвичова ліквідували в Чорнобаївці, що на Херсонщині. Там ЗСУ вчора вшосте завдали удару по аеродрому, де вирішив базуватися ворог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *