Арена

У дусі Гітлера: рашисти силоміць вивозять жителів Маріуполя

Російські війська незаконно вивозять маріупольців на територію Російської Федерації. Захоплених містян направляють до фільтраційних таборів. Все це нагадує жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді

“За останній тиждень кілька тисяч маріупольців було вивезено на територію Росії. Окупанти незаконно вивозили людей із Лівобережного району та сховища у будівлі спорт-клубу, де від постійних бомбардувань ховалося понад тисячі людей (переважно жінки та діти). У цих районах точилися бойові дії. Для збереження життів маріупольців Збройні сили України відійшли від місць масового скупчення людей, чим і скористалася сторона агресора”, – заявили в міськраді.

Як йдеться у повідомленні, захоплених маріупольців вивозили до фільтраційних таборів, де окупанти перевіряли телефони та документи людей, а вже після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених міст Росії, доля інших залишається невідомою.

Водночас міський голова Маріуполя Вадим Бойченко провів історичні паралелі між сьогоднішніми діями російських окупантів і військовими злочинами нацистів під час Другої світової війни.

“Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у ХХІ столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців”, – заявив Бойченко.

Крім того, як наголосив міський голова, всі військові злочини з боку Росії мають отримати найжорсткіше покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *