Арена

Щодня збільшується кількість дітей, загиблих від рук московитів, які напали на Україну

З початку кривавої війну, яку розв’язала Московія проти України, загинуло щонайменше 183 дитини, ще більше 342 отримали поранення.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, ці дані не остаточні, оскільки не враховують загиблих в Маріуполі та в інших місцях, де йдуть активні бойові дії.

“Станом на 11 квітня за офіційними даними ювенальних прокурорів більше 525 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в нашу державу. При цьому 183 дитини загинуло та більше 342 отримали поранення.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, – йдеться у повідомленні ОГП.

Найбільше дітей постраждало у Донецькій (110), Київській (98), Харківській (76), Чернігівській (54), Миколаївській (40), Луганській (35), Запорізькій (22), Херсонській (29), Сумській (16), Житомирській (15) областях та у столиці (16).

В ОГП додали, що під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території смт. Ворзель в Київській області, виявили тіло 15-річного хлопця з вогнепальними пораненнями.

14 березня в результаті обстрілу села Розважів Вишгородського району Київської області від отриманих поранень загинули два хлопчики 12 та 14 років.

У м. Бородянка Київської області внаслідок обстрілів загинула сім’я з 5-річною дитиною. Їхні тіла виявили лише зараз.

10 квітня внаслідок артобстрілу селища у Покровському районі Донеччини 16-річний хлопець отримав поранення.

9 квітня внаслідок артилерійського обстрілу російськими військовими села Станіслав Білозерського району Херсонської області 14-річна дівчинка отримала вогнепальне поранення шиї із пошкодженням спинного мозку.

Через російські бомбардування та обстріли пошкоджено 938 закладів освіти, з них 87 зруйновані повністю.

В українському суспільстві утверджується думка про невідворотне покарання рашистським злочинцям. Скажімо, українська письменниця Леся Коковська-Романчук заявила про те, що “нам потрібен український Моссад. Щоб жоден злочин не минув повз увагу. Щоб ніхто не уник кари”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *