Арена

Під проводом Pink Floyd відбудеться концерт, на якому продемонструють жлободром з України

Світові зірки продовжують підтримувати Україну. 16 червня відбудеться благодійний концерт, метою якого є зібрати 10 мільйонів доларів допомоги для українців. Концерт анонсувала глобальна ініціатива World Unite for Ukraine.

Концерт транслюватимуть у більш ніж 25 країнах світу. Серед учасників концерту – Pink Floyd, AJR, Pat McGee Band та Crash Test Dummies, а також актори Лів Шрайбер, Педж Вахдат, мультимедійна художниця українського походження Яніна Педан та певні контраверсійні виконавці з України Настя Каменських, Руслана, Jamala, Michelle Andrade, Dorofeeva, Positiff, Roxolana та Ріаnобой. Зазначимо, що певна частина українських виконавців, що братиме участь у концерті, були носіями новітньої хвилі русифікації українського суспільства.

Pink Floyd разом з иншими музикантами долучаться до благодійного концерту.

Трансляція розпочнеться 16 червня 2022 року на стрімінговій платформі Mandolin о 20:00 за Нью-Йорком. Запис концерту буде доступний щонайменше протягом 24 годин опісля. Отримати доступ до трансляції та запису глядачі зможуть на сторінці заходу на сайті Mandolin, де можуть обрати один із кількох варіантів розміру пожертви, яка слугує квитком на концерт. Пожертву можна здійснити також напередодні заходу на тій же сторінці або за допомогою ресурсу GoFundMe.

Рекомендований організаторами розмір пожертви – $30 з кожного глядача.

Усі отримані кошти підуть на забезпечення гуманітарних потреб України.

У квітні, після 28 років паузи, гурт Pink Floyd записав пісню та кліп “Hey Hey Rise Up” на пісню Січових Стрільців “Ой у лузі червона калина”. У записі використали вокал Андрія Хливнюка з гурту “Бумбокс”. Усі кошти від продажів пісні на стрімінгах музиканти обіцяли передати на гуманітарну допомогу для України. За два дні ця робота очолила чарти iTunes у 25 країнах світу.

Нагадаємо, що літератор Лесь Белей звернув увагу на історію кліпу виконавиці Дорофєєвої на Майдані, де вбивали українців:

“По-перше, для цих людей не існувало Майдану. Вони в иншій реальності. Там, де у нас Майдан, у них білий шум, вакуум. По-друге, тут вступає в гру жлобський принцип “мені так удобно”… З серії проїхати крузаком по тротуару, щоб об’їхати пробку, сигналячи пішоходам. Удобно же. Дорофєєва полізла знімати кліп на пісню “gorit” на міст над Інститутською не тому, що там вбивали людей, це просто впізнавана локація столиці і картинка гарна з мостом, так удобно… Жлобське “удобно” не передбачає елементарного аналізу, це миттєві рішення. Жлободром + відсутність пам’яті творять чудеса, що не налазять на голову. Навіть диверсій ніяких організовувати не потрібно”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *