Арена

ДБР тепер спеціалізується на збройних нападах на музеї і це нагадує РФ

Спецназ ДБР приїхав до музею Івана Гончара, де було відкрито виставку картин з приватної колекції Петра і Марини Порошенків. Без постанови суду, не представляючи ніяких документів, люди в камуфляжах зайшли до приміщення, не пустивши ані відвідувачів, ані народних депутатів.

У пресслужбі партії ЄС заявили, що було принижено директора музею та скоєно напад на журналіста, а після цього вилучено документи, що підтверджують законність придбання і ввезення картин.

“Вони публічно принижували директора Петра Гончара, довгий час не пропускаючи його в приміщення … Спецназ напав на журналіста і перешкоджав народним депутатам виконувати їх обов’язки”, – йдеться в заяві.

Співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов також заявив, що силовики вкрали митні декларації з музею Гончара, які вранці були представлені разом з експозицією картин з сімейної колекції.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань охарактеризував дії спецназу, як напад правопорушників, оскільки чоловік, який представився слідчим, пред’явив фальшиву посвідку.

“Не було ніякого рішення суду, був брехливий привід слідчого на прізвище Дощенко, який сказав, що він вдерся, тому що рятував якесь майно. Яке майно – він так і не сказав. Він сказав, що йому вважалося, що майну щось загрожує. Він назвав це «обшук», незаконний обшук без ухвали суду”, – заявив адвокат.

Директор музею Петро Гончар засвідчив, що до музею вдерлись без будь-яких документів, які б надавали право на подібні дії.

“Яке судове рішення? Виламали двері, забороняли дзвонити по телефону. Не пояснювали нічого. Я намагався дзвонити власнику колекції для дозволу на перегляд колекції. Забороняли”, – зазначив Гончар.

Силовики ДБР під час штурму музею Івана Гончара застосовували фізичну силу стосовно журналістів, а представники поліції дивились на це й нічого не робили, заявила в ефірі одного з телеканалів.

В той же час Ахтем Чийгоз, дивлячись на всі згадані події, згадав захоплення Криму “зеленими чоловічками” у 2014 році.

Сьогодні в Росії силовики так само можуть зайти куди завгодно і заарештувати кого завгодно, вилучити майно і не пред’явити ніяких документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *