Арена

Журналісти знайшли ймовірного учасника військових злочинів у Бучі

Видання «Важные истории» пише, що ідентифікувало одного з московитських військових, імовірно, причетного до розстрілу беззбройних жителів Бучі під Києвом. Це 37-річний Чинґіз Атанаєв, уродженець Маґадана.

Атанаєва впізнали за відео, опублікованим і дослідженим газетою The New York Times. На кадрах рашистські головорізи ведуть групу беззбройних людей. Згодом були знайдені тіла восьми з них.

Більшість убитих були учасниками місцевого загону тероборони, однак, за даними The New York Times, вони не мали при собі зброї. Вони ховалися в одному із будинків, де їх знайшли кацапи, яких видання називає десантниками. Чинґіз Атанаєв останні роки жив у Пскові, де дислоковані 104-ий та 234-ий десантно-штурмові полки, які, за повідомленням The New York Times, перебували у Бучі.

До висновку про те, що людина на відео – саме Атанаєв, дійшли і в розслідувальній групі Bellingcat.

«Важные истории» знайшли соцмережі Атанаєва, в яких він підписаний на групи, пов’язані з армією. У 2017 році він звертався до псковського суду з вимогою визнати неповнолітню дочку його дружини членом сім’ї військовослужбовця.

Востаннє Атанаєв заходив на свою сторінку у «ВКонтакте» 12 квітня.

Дружина Атанаєва у розмові з журналістами відкинула припущення, що на відео з камери спостереження у Бучі потрапив її чоловік.

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch повідомила про документування злочинів московитських військових проти мирних жителів на півночі України. У 17 селах і невеликих містах Київської та Чернігівської областей правозахисники розслідувала, серед иншого, 22 явні страти.

2 квітня Київщина була звільнена від рашистів. Після відступу військових Московщини у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів. Насамперед ідеться про Бучу, де загинули щонайменше 400 людей.

Україна і представники Заходу вимагають притягнути Московщину до відповідальности за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими світлинами.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Фото з відкритих джерел

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *