Арена

Волонтер проти перетворення ЗСУ на виправну установу

Призов до війська за принципом «порушив – отримай повістку» доводить мобілізацію до абсурду.

Відомий волонтер Юрій Бірюков розкритикував методи мобілізації українців. Він вважає, що не можна ставитися до призову у військо, як до покарання. Таку думку волонтер висловив на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Бірюков прокоментував інформацію про вручення військових повісток на пляжах Одеси, які, як відомо, зараз заборонено відвідувати у зв’язку з їх замінованістю. Волонтер висловив своє обурення, що такими методами мобілізації військкомати фактично перетворюють ЗСУ на «виправну установу».

«Тут мене вибиває все. І марення постійного наративу «порушив – отримай повістку», який робить із ЗСУ виправну установу. І безглузде вручення повісток на пляжі, бо закликати треба за необхідними ВОСовками (військово-облікова спеціальність – Ред.), а не за наявністю пляжних піщинок, що прилипли до ж*пи. І навіть те, що горе-військкоми носять на собі жовтий скотч – ідентифікатор у ближньому стрілецькому бою «свій-чужий». Але, скотч навіщо? Щоб що? Небезпека стрілецького бою на пляжі? Тоді чому без каски та броника?» – написав Бірюков.

24 лютого на світанку аґресивна Московщина напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із територій союзної Білорусі й окупованого Криму.

Згодом ЗМІ повідомили, що лідер рашистів Владімір Путін висунув Україні 6 вимог. Перші п’ять із них, як прагне Путін, мають бути закріплені у Конституції України.

1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із ґарантів якого готова стати Московщина, яка напала на нашу країну.

2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.

3. Визнання Україною Криму московитським.

4. Визнання Україною незалежности терористичних утворень “ДНР та ЛНР” в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).

5. “Денацифікація”. Заборона діяльности ультра-націоналістичних, нацистських і неонацистських партій і громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію т. зв. нацистів і неонацистів.

6. “Демілітаризація України”. Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *