Візії

Відсутність внутрішньої мотивації і зовнішнього контролю

В Україні мене завжди вражало, що діти в сьомому класі приходять на хімію, не вміючи розв’язати пропорцію і лінійне рівняння. Це базові знання з математики курсу 5-6 класу, на які виділяється купа часу. Не треба ніяких додаткових математичних здібностей, щоб вивчити три правила. Це величезна проблема і без цього далі не можна вчити ані фізику, ані хімію, ані саму математику. Тобто, якщо в цих темах в 5-6 класі пробіл, далі труба. Вилітає вся негуманітарна частина до кінця 11 класу. І це, власне, пов’язане не з відсутністю здібностей, проблемами когнітивного характеру і т.д., а з відсутністю внутрішньої мотивації і зовнішнього контролю в цей час. Це привіт батькам, які не хочуть домашку з дітьми робити.

Зараз я веду вількомменклас в гімназії, де, за звичкою, веду математику і природу. Діти з України від 6 до кінця 9 класу. Дала тест. В ньому завдання на базові знання. І якщо таблицю множення діти точно знають, дякувати вчителям початкової школи, то ЖОДЕН з лінійними рівняннями не справився. Ні семи-, ні восьми-, ні дев’ятикласник.

За пропорції з дробами боюся навіть питати…

Якби хто тільки знав, як мене засмучує це знання.

Народ, нам треба щось робити з точними предметами…

P.S. Люди, я не маю на увазі – сидіти з дитиною, рівняння вчити, я маю на увазі цікавитися хоча б чи все ясно, а там вже по ситуації.

Юлія Смаль, викладач

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *