Арена

“Взрослиє дєвочкі” Єфросиніна та Полякова працюють на зросійщення України

Ведуча Маша Єфросиніна та співачка Оля Полякова в новому випуску свого спільного проєкту “Взрослиє дєвочкі” розповіли своїм глядачам, чому продовжують вести своє шоу московитською мовою.

Вони поскаржилися на те, що у коментарях до попередніх випусків отримали від своєї аудиторії “лячні на фізичному рівні прокляття щодо російської мови”.

Співачка Полякова запевнила, що вона та її колеґа Єфросиніна хочуть вчити українську, але не спроможні сповна висловити свої думки державною мовою в етері шоу.

“Вам самим буде нецікаво слухати ведучих, які добирають слова, “бекають” та “мекають” – так арґументувала Полякова рішення продовжувати проєкт московитською мовою попри побажання їхньої аудиторії.

У відповідь на це користувачі соцмереж розкритикували позицію ведучих. Також глядачі шоу не розуміють, що може завадити вивчити державну мову людині, яка здатна опанувати чужоземну та дивуються з того, що публічні особи не вважають за потрібне зробити зусилля для виходу зі зросійщеної “зони комфорту”.

“Маріє, захоплюсь вами як жінкою, яка так багато робить для суспільства, для жінок, дітей… І не можу зрозуміти, як ви така освічена людина, яка спокійно розмовляє англійською за кордоном, пояснюючи й почуття, і переживання, все, що відбувається зараз в Україні, водночас так зневажливо ставитеся до української мови. Медійна людина не може собі таке дозволити. Хай скільки б ви не казали, що ви звичайні люди… ні, не звичайні. Ви впливаєте на суспільство і зараз практично запустили відлік назад для багатьох, хто намагається перейти на українську мову. Не підтримали, а розвернули назад”, – написала глядачка в коментарях до телешоу.

“Мені дуже шкода, що ви така впливова людина і не вмієте вийти з “зони комфорту”, бо колись наші дідусі та бабусі були зросійщеними! Вони хотіли боротись за гідність і рідне, а ви маєте чим боротись, а саме мовою! Неоціненна зброя, проте ви життя проміняли на зручність”, – обурюється инша користувачка.

Нагадаємо, що дослідник Роман Кісь вважав, що Росія має “інстинктивний жах” перед зміною “самої світоглядно-ментальної парадигми”, вона не може себе уявити в одній площині з європейськими народами, в тому числі на рівні з українцями чи поляками…

“Ми мусимо протиставити московству не антимосковство і не полеміку із московством (хоч і про це не варто також забувати), а насамперед позитивну ідею збудови Другої Європи довкруг України і Польщі”, – писав Роман Кісь.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *