Арена

Влада випустила антимайданівця Портнова за кордон під час військового стану

Колишній перший заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов виїхав з України 3 червня 2022 року через пропускний пункт у Закарпатській області.

Про це повідомляють журналісти програми “Схеми” з посиланням на три незалежні одне від одного джерела.

За даними джерел, Портнов виїхав у сусідню Угорщину через пункт пропуску для автомобільного сполучення “Чоп (Тиса)”.

Журналісти звернулися з інформаційним запитом до Держприкордонслужби України з проханням пояснити, на яких підставах 48-річний Андрій Портнов покинув територію України під час дії обмежень для виїзду чоловікам призовного віку.

Адміністрація Держприкордонслужби у відповіді на запит “Схем” повідомила, що не надасть відповіді, оскільки “зміст запиту стосується надання персональних даних, що регламентується Законом України “Про захист персональних даних”.

Також журналісти “Схем” звернулись із запитом до СБУ з проханням повідомити, чи досліджують у службі діяльність Андрія Портнова, зокрема його зв’язки з Російською Федерацією. Редакція оприлюднить відповідь,  щойно вона надійде.

2021 року Мінфін США вніс Портнова та його благодійний фонд до санкційного списку. Фігурантам списку заборонений в’їзд до США, їх активи на території країни за наявності таких мають бути заблоковані. Американським громадянам забороняється вести з ними будь-які справи.

Андрій Портнов зберігав вплив на судовий корпус України навіть під час втечі до Москви і Відня після Революції гідності. Два роки тому він повернувся в Україну і закріпив за собою статус найвпливовішого юриста країни. Протягом 2010-2013 років Портнов особисто проводив співбесіди і допоміг працевлаштувати сотні суддів, які надалі опинилися майже на всіх рівнях судової влади.

Олігарх Ігор Коломойський, який підтримував на виборах 2019 року Володимира Зеленського, неодноразово підтверджував співпрацю з Портновим. “Він мені юридично допомагає років 20”, – заявив олігарх в інтерв’ю 2019 року.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *