Арена

Олігархи, чиї гроші працювали проти України, вимагають скасувати санкції ЄС

Одіозний олігарх Роман Абрамович, статки якого стрімко зросли при злочинному режимі вбивці Путіна, вважає, що санкції ЄС порушили його права.

Абрамович вимагає перевести компенсацію за збитки до благодійного фонду, створеного ним для отримання доходів від продажу клубу “Челсі”.

Рашистський мільярдер Роман Абрамович у своєму позові до Європейського суду загальної юрисдикції вимагав від ЄС скасувати введені щодо нього санкції і перевести 1 млн доларів США до його благодійного фонду.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal.

Абрамович наполягає, що введені санкції порушують його основні права, які ґарантує ЄС, оскільки має громадянство Портуґалії.

Олігарх вимагає від Євросоюзу як відшкодування завданих йому збитків виплатити понад мільйон доларів благодійному фонду, створеному ним для отримання коштів від продажу футбольного клубу “Челсі” більш ніж за 4 млрд фунтів стерлінґів (близько 5 млрд євро).

Після продажу Абрамович заявив, що чистий виторг (2,5 млрд фунтів стерлінґів або близько 3 млрд євро) від угоди піде на благодійність та допомогу “жертвам війни”. Сформувати благодійний фонд та розробити план його діяльности він доручив високопоставленим представникам ООН і великих глобальних благодійних організацій.

Санкції заперечують також одіозні Фрідман, Авен та Усманов.

Російські мільярдери, співзасновники “Альфа-Банку” Міхаіл Фрідман та Пьотр Авен одразу після введення санкцій заявили, що оскаржуватимуть їх у суді. Підстави для обмежень вони назвали “наперед помилковими”. Обох бізнесменів представляють одні й ті самі юристи. Мільярдери оскаржують твердження ЄС про свою участь у секторах економіки, які “надають значне джерело доходів для уряду Російської Федерації”, пише WSJ.

Ще один російський мільярдер Алішер Усманов заперечує твердження ЄС про підтримку війни в Україні і вимагає відшкодувати судові витрати на 20 тисяч доларів. Усманов прагне прискорити розгляд, пояснюючи, що наслідки санкцій призвели до зриву кількох комерційних угод і загрожують банкрутством трьом його компаніям. Минулого місяця суд відхилив його клопотання, пише WSJ.

На думку політолога Андрєя Піонтковського, рашистський мільярдер Роман Абрамович тісно пов’язаний з президентом Московії Владіміром Путіним. Його вб’ють, якщо він піде проти влади.

“Я б не мав жодних ілюзій. Абрамович боїться Путіна. Якщо він реально буде грати проти Путіна, за законами того злочинного угруповання, до якого вони належать, його просто вб’ють. Це людина на 100% виконує волю Путіна. Абрамович знає, якщо він відступить убік, його просто ліквідують”, – зазначив експерт.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *