Арена

На місце Венедиктової претендує Олег Кіпер, відомий нестатутними стосунками з підлеглими та пристрастю до модних брендів, – ЗМІ

Після відставки генерального прокурора Ірини Венедиктової найімовірнішим кандидатом для заміни є прокурор Києва Олег Кіпер, повідомляють джерела “Досьє”.

Призначили його на цю посаду 27 липня 2020 року. Що примітно, Олег Кіпер за Порошенка не мав права працювати в органах прокуратури, оскільки потрапив під закон про люстрацію.

Однак 11 вересня 2019 року окружний Суд Києва вирішив, що люстрація була безпідставно застосована до Кіпера, оскільки не доведено його причетності до узурпації влади Президентом Віктором Януковичем. Суд ухвалив негайно поновити Кіпера на посаді старшого прокурора Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури та виплатити йому 805 тис. гривень зарплати за вимушений прогул.

Серед найгучніших скандалів, пов’язаних з ім’ям керівника Київської міської прокуратури Олега Кіпера, не можна не згадати хай і давню, проте дуже важливу справу. Ще у квітні 2020 року журналіст Андрій Коваленко повідомив про те, що Олег Кіпер у 2010 році на своєму автомобілі спричинив смерть дитини на трасі «Київ-Одеса».

Олег Олександрович Кіпер, керівник Київської міської прокуратури, є фігурантом восьми санкційних списків, пов’язаний з війною РФ проти нашої країни, а його декларація рясніє швейцарським годинником, мільйонними заощадженнями та нерухомістю в Києві, Івано-Франківській області та Росії. Причому, згідно з декларацією Кіпера, його дружина є громадянською РФ.

Що цікаво, любов до розкішного життя поширюється не лише на родину Олега Кіпера. Регулярними дорогими подарунками від головного прокурора Києва хвалиться і його заступник Марія Вдовиченко, яку, як розповідають наші джерела у прокуратурі, з шефом пов’язують «трепетні» робочі стосунки. Так, їх неодноразово бачили у люксовому київському магазині Isaia Nopoli на вулиці Володимирській на спільному шопінгу. Зворушлива пара колег не соромиться з’являтися на робочому місці в костюмах одного бренду, а іноді й однакових відтінків, козиряючи розкішшю, смаком приємними збігами у виборі ділового дрес-коду.

За інформацією наших джерел, «за коханням» Марія Вдовиченко вирішує більшість робочих питань. Окрім Олега Кіпера, вона ніжно спілкується із Дмитром Тишліком – першим заступником голови Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Вдовиченко працює в органах прокуратури із 2012 року. Нинішню посаду обіймає з вересня 2020 року, а її декларація рясніє квартирами та машинами невідомих людей, які чомусь віддали своє майно прокурору у безкоштовне користування.

Так, із травня 2019 р. Вдовиченко безкоштовно проживає у будинку площею 80 кв. м у селі Крюківщина Києво-Святошинського району. Будинок та земельну ділянку оформлено на Сергія Левандовського. Раніше ця ж людина надала сім’ї прокурора у безкоштовне користування позашляховик Range Rover Evoque. У 2016 році у розпорядженні сім’ї прокурора з’явилася квартира у Києві площею 90,5 кв. м. У декларації наголошено, що її за $29,6 тис. купила пенсіонерка Галина Вдовиченко – бабуся тодішнього чоловіка Марії Вдовиченко Олексія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *