Арена

Рашисти знищили колонію, щоб приховати власні злочини

Судячи з низки телефонних розмов, перехоплених СБУ, «обстріл» Оленівської колонії на окупованій частині Донеччини вчинили російські війська.

Одну з розмов, у якій бойовики угруповання «ДНР» обговорюють те, що сталося в Оленівці, і оприлюднює відомство.

«Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі. Перехоплені розмови підтверджують, що рашисти розмістили свої установки «Град» неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім, жодних обстрілів у відповідь не спостерігалося – це підтверджують самі бойовики «ДНР», – йдеться в повідомленні.

«Більше того, судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху був всередині знищеної будівлі, а її стіни «погасили» вибухові хвилі і «вберегли» сусідні приміщення. Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишилися саме через «внутрішнє джерело» вибуху», – додали в СБУ.

Українські спецпризначенці наголосили, що загалом є «безліч доказів» того, що Збройні сили України не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка, а Росії не вдасться зняти з себе відповідальність.

Тим часом у Генштабі повідомили, що окупанти мали кілька цілей для знищення колонії.

«Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації і командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються», –  у.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *