Арена

Зеленський і Залужний привітали українців зі святом

Український народ завжди хотів для себе лише волі, зазначив президент України Володимир Зеленський у вітанні захисникам Вітчизни.

“14 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України. Це День тих, хто бореться. Це День того, за що ми боремось. Це День того, яку перемогу ми здобудемо. 14 жовтня ми дякуємо. Дякуємо усім, хто бився за Україну в минулому. І усім, хто б’ється за неї тепер. Усім, хто перемагав тоді. І усім, хто неодмінно переможе зараз. Переможе так, що це увінчає успіхом боротьбу багатьох поколінь нашого народу. Народу, який завжди хотів найбільше одного – волі. Для себе. І для своїх дітей. З Днем захисників і захисниць України! Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці! З Днем Українського козацтва! Слава усім нашим героям! Слава усім, хто воює, працює й допомагає! Слава Україні!” – зазначає глава держави. 

Зі святом захисників і захисниць України, також військових привітав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

“Зима 22-го – вже частина світової історії. Ми витримали потужний ворожий удар. Показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу”, – зазначив Залужний.

“У жорстоких боях, під сталевим дощем російських снарядів ми тримались за кожний клаптик своєї землі. Зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії. А тепер ми повертаємо своє. Ніхто і ніщо не зупинить нас. Ми обрали шлях воїнів і йдемо вперед. Весь світ захоплено і з надією дивиться на нас. Вітаю зі святом і дякую за службу!”, – додав головнокомандувач ЗСУ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що 14 жовтня має особливе значення для кожного українця, який бореться за свою свободу і незалежність з ворогом, який був у минулому і який є сьогодні – з Росією та її хворобливим імперіалізмом.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до захисників і захисниць України: “Ви є мірилом героїзму, мужності, звитяги та моралі, центром для об’єднання України та усіх цивілізованих країн у боротьбі за мирне, безпечне і справедливе майбутнє для всього світу. Слава Україні! Слава її героїчним Захисникам та Захисницям!”

Секретар РНБО Олексій Данілов закликає ворогів міцно і навіки запам’ятати: “Скільки зробиш, враже, кроків по Вкраїні, Стільки твого ляже роду в домовині”.

Голова МЗС Дмитро Кулеба назвав 14 жовтня днем шани та вдячності всім військовослужбовцям, які століттями захищали Україну, а особливо тим, хто боронить усіх нас зараз від варварської російської агресії.

14 жовтня – свято всіх, хто любить Україну, зазначив лідер “ЄС” та п’ятий президент Петро Порошенко: “Ми, українці, не вели загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали у ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але свого – не віддамо. І нам, слава Богу, є вже чим зустріти непроханих гостей. Хто з мечем до нас прийде, той і загине від меча… І від щита, яким стали для нас наші Збройні Сили”.

Фото: з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *